Müzik Çalar ve Fazlası İçin “Aimp 3”

aimp3

Eskiden Aimp için alternatif müzik çalar tabirini kullanırdım ve çevreme önerirdim. Artık alternatif ibaresini kaldırıyorum çünkü Aimp kendisini çok geliştirdi ve Winamp ile mücadele edecek hatta onu geçebilecek seviyeye geldi diye düşünüyorum. Ayrıca Türkçe dil desteği de bulunmakta. Neden Aimp dediğimi detaylı olarak açıklayacağım.

Öncelikle sistemi hiç yormadığını, Winamp kadar Ram yemediğini söyleyebilirim. Aimp ile istediğiniz gibi Müzik kütüphanesi oluşturabilir. Ses dosyası formatlarını istediğiniz gibi çevirebilir ve şarkılarınızı kolay bir şekilde etiketleyebilir, düzenleyebilirsiniz. Bu özellikleri tek tek gösterecek olursak:

Advanced Tag Editor

aimp3-advanged-tag-editor

Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi bir çok şarkıyı istediğiniz kolaylıkta etiketleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Audio Converter

aimp3-audio-converter

Audio converter özelliği sayesinde ses dosyalarını flac, ape, wave, ogg ve wma formatlarına çevirebilirsiniz.

Audio Library

aimp3-audio-library

Audio Library ile de kendinize özel müzik kütüphanesi oluşturabilirsiniz. Dosyanızı düzenleme işini de burada yapabilirsiniz.

Gelelim benim en çok sevdiğim özelliğine: DSP Manager

aimp3-dsp-manager

Eğer bilgisayarınızda herhangi bir ses efekt programı (IDT, SRS Lab gibi) yoksa DSP Manager çok işinize yarayacak bir özellik. Birkaç ses efektini ve bass ayarını kolayca yapabilirsiniz. AIMP 3′ün DSP Manager bas ayarını anlatan yazımı daha önce yayınlamıştım isterseniz o yazıya bakıp ayarı nasıl yapacağınıza bakabilirsiniz.

Eğer denemek isterseniz programın web sitesi aimp.ru‘dan en son sürüme ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir