Hayat…

İnsan hayatta bazen çocukluk dönemini hatırlar ve “keşke çocuk olsaydık” der. Niye mi ? 4-5 yaşındasındır, yaşadığın çevre o zaman nasıl büyük görünür insana. Herşey çok büyüktür, nedenini hayal gücünle açıklamaya çalışırsın. Kendince açıklayamazsan o zaman anne-babaya sorarsın “anne bu niye böyle,baba bu ne” gibi. Aklımıza gelen herşeyi sorarız. Bu çok doğal bir süreçtir, o kadar çok şey vardırki etrafımızda onu sorgulamak isteriz, bir bakıma bu süreç çevremizde olan biteni öğrenmedir. O kocaman hayata dair kafımızda hiçbirşey yoktur. O dönemde vazgeçilmeyen birşey daha vardır hatta tüm günümüzü o vakte bile ayırırız. Çocukken en çok sevilen şey oyun oynamaktır.

Oyunların çocuklar için bir ihtiyaç olduğu bilinmektedir.Çünkü oyun sayesinde çocuk sosyalleşir, arkadaşlarıyla iletişim kurmayı öğrenir,hem fiziki gelişmeyi hemde zihinsel gelişmeyi geliştirir. Doyasıya koşar, eğlenir gününü gün eder.

Sonra kendnizi eğitim ve öğretimle geliştirir, hatta geliştirmeye devam eder hayatta belli bir yere gelirsiniz İnsan neden çocukluk dönemini arar? Çünkü insan bazen bazı gerçekleri görmek istemez, biraz daha açacak olursam örneğin; hayatında karşılaştığı olumsuzluklar, sorumluluk almadaki ikilem, hayatın curcunasına ayak uyduramadığını düşünmek, vs… Zaten hayatta yükselen grafiğiniz biraz inişe geçtikten sonra düzelir dersiniz  sonrasında olan olur. Herşey üstüste gelir ve , kendinizce düşündüğünüz hayat grafiğinin düşüşüne bırakırsınız. Aslında bu düşüşün – tabiri yerindeyse başarısızlığın – sorumlusu olarak yaşanan tek olaya bağlarsınız. Belkide en çok istediğiniz şeydir o. Ne hayallerle yola koyulmuşsunuzdur, konuda uzun mesafe katetersiniz. Başarılı olma düşünceniz için çalışırsınız. Tam elde ettim derken hayalleriniz yıkılır. Sanki o an herşey biter, buraya kadar dersiniz. Sonradan yaşadığınız ufak tefek sorunlar bile size çığ gibi görünür ve işte o zaman grafik düşüşe geçer. Bunun üzerine insan herşey bitmiş gibi yaşam sürdürmeye başlar vs…

İşte insan, bundan dolayı çocukluk zamanını hatırlar ve “keşke” der. Çünkü birşeylerden kaçmak neredeyse herkes için en kolay olanıdır.

Devam edeceğim…

Not : Yukarıda sorunu genel olarak aldım. Siz isterseniz kız meselesi deyin isterseniz kariyer vs… seçim sizin.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir